Penvissen

Penvissen is een hele actieve en spannende manier van karpervissen, waarbij de ouderwetse dobber weer om de hoek komt kijken. Dit zijn niet de standaard dobbertjes maar speciale pendobbers. Deze pendobbers heb je in verschillende maten en kleuren, het belangrijkste waar je op moet letten is dat hij niet teveel opvalt. Dus geen regenboog maar gewoon een bruine of groenen met een klein rood puntje erop. Hij valt dan minder op en lijkt meer op een drijvend takje dan een dobber.

Bij het penvissen is het over het algemeen de bedoeling dat je de karpers naar voerplekjes lokt, je kan er voor kiezen om op 1 plek te gaan zitten maar over het algemeen levert dat weinig vis op. Ik raad aan om 4 of 5 van deze plekjes te maken en te bevissen. Je kan de karpers natuurlijk ook gaan zoeken en dan doormiddel van kleine beetjes voer te dwingen tot azen.

Als je deze voerplekjes gemaakt hebt ga je kijken waar de karpers aan het azen zijn, zit je op een plekje en je heb na een kleine 20 minuten geen beet en zie je ze niet meer azen ga dan naar een van de andere toe. Ook bij deze manier van vissen is het belangrijk dat je de karpers niet verjaagd, dus wees uiterst voorzichtig als je naar de waterkant loopt.

Mais is het meest gebruikte haak aas bij het penvissen, dit gecombineerd met hennep is een uitstekend voertje. Je kan natuurlijk nog andere haak azen gebruiken denk bijvoorbeeld aan kikkererwten of witte/bruine bonen.