Oppervlaktevissen

Zoals de naam oppervlaktevissen al zegt, is het dus de bedoeling dat je de karper aan de oppervlakte vangt. Dit doe je door de karper actief op te gaan zoeken. Je hebt qua spullen niet heel veel nodig, hierdoor ben je dus lekker mobiel en kan je grote stukken water af struinen.

Deze manier van vissen word over het algemeen gezien als de meest spannende, dit komt omdat de adrenaline door je lichaam schiet op het moment dat je ziet dat de karper jou stukje brood of hondenbrok naar binnen slokt. Maar voor het zover is moet je eerst actief op zoek naar de karpers, je kan natuurlijk wel gewoon ergens ingooien maar de kans dat je wat vangt is dan wel heel klein.
Als je ze eenmaal gevonden hebt is het belangrijk dat je heel stil bent. Gooi je aas ook niet recht op ze want de kans dat ze dan schikken is groot. Om je aas toch boven de karpers te krijgen kan handig gebruik maken van de stroming van het water of de wind richting.

Als je deze methode een keer wilt proberen is het wel belangrijk dat je aas blijft drijven! Brood en bepaalde hondenbrokken kun je hier goed voor gebruiken.